Skořicové sušenky

Které dítě by nemilovalo sušenky… Zapomeňte ale na ty kupované. Levnější a lepší si můžete upéct i sami doma! Vyzkoušet můžete naše už dříve prověřené perníčkové sušenky, nebo podle dnešního receptu – výtečné skořicové sušenky.

Na přípravu skořicových sušenek budete potřebovat: 250 gramů hladké mouky, 120 gramů cukru moučka, 10 gramů skořice, 1 prášek do pečiva, 1 vejce a 100 gramů (rozpuštěného) másla.

Nejprve promíchejte všechny sypké suroviny. Pak přidejte vejce a máslo a vše spojte v pevné těsto.

Hotové spojené těsto nechejte na chvíli odpočinout v lednici a následně rozválejte na tenkou placku. Pokud vám bude těsto praskat (jako nám), válejte ho přes potravinovou fólii nebo sáček – problém zázrakem zmizí ;) Pak už stačí jen vykrájet tvary pomocí vykrajovátek a upéct vykrojené sušenky na pečícím papíře – zhruba 10 minut na 180°C.

Nejlepší jsou sušenky pár dní odležené, ale obvykle mizí rychle :D